header

De dagelijkse dure energieleverancier: de batterij!

Waarom liever GEEN batterijen gebruiken?

Het lijkt misschien raar om op een site van een verkoper van batterijen redenen te vinden waarom u ze beter niet koopt. Maar feit is dat batterijen het milieu vervuilen en veel grondstoffen opeisen en wij zijn ook mensen die in hetzelfde milieu leven als u en ook wij willen binnen een paar jaar nog leven in een leefbaar milieu.

Waarom zijn batterijen "dure energie"?

Hiervoor kijken we eens wat een batterij ons kan leveren. Een standaard alkaline batterij levert ons bij 1.5 V ongeveer 2.5 A gedurende een uur (puur theoretische opgave). Deze batterij levert ons dus 3.75 Watt. Voor deze batterij hebben wij grofweg €1.00,- betaald. 1000 Watt uit het stopcontact kost ons alle kosten inbegrepen naar boven afgerond €0.20,-. Dus voor onze €1.00,- krijgen wij bij een batterij 3.75 Watt terwijl wij uit het net maar liefst 5000 Watt krijgen voor diezelfde Euro!! De energie uit een batterij is dus 1333 keer duurder dan energie uit het net! Batterijen dus ENKEL gebruiken indien geen andere mogelijkheid

Panasonic AA battery

Alfa Parts kiest RESOLUUT voor Panasonic. Waarom?

In de beginperiode van Alfa Parts hebben wij gezocht naar de beste batterij voor de beste prijs. Wij hebben in het begin verschillende merken verkocht en steeds actief geluisterd naar onze klanten. Een paar opvallende dingen kwamen daarbij aan het licht (en nu merken wij dit nog af en toe).
- Varta is absoluut een van de slechtere merken in gewone standaard- en oplaadbare batterijen (hun knoopcellen zijn dan wel beter raar genoeg). Mensen klagen dat ze veel te vlug leeg zijn en achteraf hebben wij in onafhankelijke tests dit ook gelezen en gemerkt.
- Duracell is het enige merk waarvan er soms zonder reden batterijen in kortsluiting gaan. Het komt toch een aantal keer per jaar voor dat een klant bij ons met een toestel komt voor nieuwe batterijen en dat er van de vier Duracell batterijen die er in zitten nog drie goed zijn en de vierde plots blijkt overleden (en niet minder vol maar echt compleet leeg). Dit is ons nog nooit bij een ander merk overkomen!

De aanleiding dat wij op Panasonic zijn overgestapt was een Elektronicabeurs in Brussel waar een grote batterij-importeur stond die zowel Panasonic als Duracell importeerde en een teststand had opgesteld: een grote auto op afstandsbediening moest een hele steile helling oprijden. De batterijen mochten wij (de standbezoekers) zelf uit de verpakking halen en in de auto doen. De auto liep met de Duracell batterijen 32 keer de helling op en bleef toen stilstaan. Diezelfde auto liep met de Panasonic batterijen meer dan 60 keer de helling op (hij kwam op het einde nauwelijks nog vooruit maar hij stopte niet!) waarna we zelf overtuigd waren en zelf de test stopten. Sindsdien verkopen wij tot grote tevredenheid van onze klanten (nog nooit één klacht gehad!!) Panasonic voor wat betreft alkaline-types.

Ook op internet vinden wij gelijkklinkende geluiden m.b.t. de kwaliteit van Panasonic.
Een particulier heeft met een fototoestel met flash volgende resultaten behaald (fotorolletje=36 opnames):
Eveready / Black Cat: 29 opnames (minder dan 1 rolletje!)
National Super Heavy Duty: 27 (minder dan 1 rolletje!)
Panasonic: 4 rolletjes + 10 opnames
Duracell: 1 rolletje + 28 foto's
Deze test loopt parallel met een andere test waarbij de Duracell net van de laatste plaats wordt gered door Varta

In een andere test (in-toestel test volgens ANSI C18 testcriteria van 13/7/2003 uitgevoerd door Intertek Testing Services NA Inc) wordt de Panasonic vergeleken met Duracell M3 en Energizer's e2. De resultaten zijn hier ook verbluffend.
In de test werden 4 verschillende digitale fototoestellen gebruikt om foto's te maken met flits en LCD scherm aan. De foto's werden gemaakt zonder tussenpauzes tot het toestel uitviel. De Panasonics haalden gemiddeld over de 4 toestellen 764 opnames terwijl de Duracells en de Energizers er reeds na 535 opnames mee ophielden.

Als je dan bedenkt dat de Panasonics nog iets goedkoper zijn dan Duracell en Energizer (echt duur) dan is de keuze wel voor de hand liggend toch? Voor alle duidelijkheid: wij verkopen enkel alkalinebatterijen omdat zink-koolstof types voor de huidige verbruikers absoluut ontoereikend zijn.

lithiumcell 2032

Alfa Parts verkoopt ALLE batterijen.

Wij verkopen ook batterijen voor horloges, databanken, fototoestellen, weegschalen enzovoort (ook industriebatterijen). Ergens een speciale batterij nodig? Vraag het ons! Misschien hebben we ze wel op voorraad en anders kunnen we ze meestal leveren binnen de week of een aantal dagen. Alfa Parts... ook uw partner in batterijen.

Valid XHTML 1.0!